Archives

El Dr Carlos Alberto Rodríguez Sabogal presenta la seva experiència amb 20 pacients de Pectus Excavatum intervinguts amb Pectus Up a Colòmbia.

El Chest Wall International Group (CWIG) va néixer el 2009, durant el 18th WSCTS World Congress celebrat a l’illa de Kos, a Grècia, on un grup de cirurgians va prendre consciència de l’interès que despertaven les deformitats toràciques entre la comunitat d’experts en la matèria.

Des de llavors, el seu nombre de membres s’ha anat incrementant, alhora que els tractaments, els especialistes i les noves tècniques per corregir les malformacions de la paret toràcica, entre elles, el Pectus Excavatum.

Aquest 2020, la pandèmia mundial de Covid-19 ha forçat la reinvenció de molts esdeveniments, com ara el CWIG Annual Meeting. La reunió anual del CWIG, dirigida a cirurgians toràcics, cardiotoràcics, pediàtrics i plàstics s’ha convertit, en l’edició d’aquest any, en un webinar de quatre dies.

El 12, 13, 19 i 20 de novembre, els assistents a l’Annual Meeting poden visitar les presentacions amb seguretat des dels seus ordinadors o tauletes. En aquesta edició, el Dr. Rodríguez Sabogal, cirurgià de tòrax i expert en malformacions de la paret toràcica, va presentar el 12 de novembre de 2020 a les 15:56h (UTC+1) la seva ponència Experiencia en Colombia con el sistema de implante extratorácico Pectus Up para corrección de Pectus Excavatum – Serie de 20 Casos.

El Dr Rodríguez, actualment, és el cirurgià amb més experiència en el tractament del Pectus Excavatum amb Pectus Up a Llatinoamèrica.

Juntament amb el Dr. Fernando Fierro, cirurgià pediàtric, ha contribuït a la formació en aquesta tècnica a diversos cirurgians especialistes en diferents territoris de Colòmbia des del primer taller de capacitació de Pectus Up, que es va celebrar a Barcelona, organitzat per Ventura Medical Technologies .

Posteriorment s’han organitzat diversos tallers de formació per tot el país, a través de Biomedisys SAS, distribuïdor de l’implant a Colòmbia, aconseguint que 20 pacients de Pectus Excavatum s’hagin tractat exitosament amb aquesta innovadora tècnica quirúrgica.

El Pectus Up és un mètode extratoràcic que redueix considerablement la complexitat i els riscos de la correcció del Pectus Excavatum. Consisteix en la col·locació d’un implant a sobre de l’estèrnum, a nivell subpectoral, que l’estira cap amunt fins aconseguir una posició anatòmicament més correcta. Posteriorment, l’implant es fixa a l’estèrnum i als cartílags costals per tal de mantenir-ne la posició després de la intervenció.

Amb aquesta tècnica, desenvolupada per Ventura Medical Technologies, el temps de recuperació posterior és menor i els pacients destaquen la poca presència de dolor i la ràpida incorporació a la vida quotidiana.

Actualment, Ventura Medical Technologies està comercialitzant l’implant Pectus Up a Espanya, França i Portugal a Europa, i a Colòmbia, Mèxic, Costa Rica i Xile a Llatinoamèrica.

Compartir