L’Hospital Universitari de Getafe va acollir la seva primera intervenció de Pectus Up de mans de la Dra. Beatriz de Olaiz i la Dra. Alejandra Romero.
La Dra. Beatriz de Olaiz, adjunta de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari de Getafe, i la Dra. Alejandra Romero, adjunta de l’Hospital Puerta de Hierro Majadahonda (Madrid), van realitzar la primera intervenció amb Pectus Up a l’hospital de Getafe a un pacient de 18 anys, afectat de Pectus Excavatum.
La Dra. De Olaiz és Cap de Secció de Servei. Al costat del Dr. Gato i la Dra. Jiménez, forma l’Equip de Cirurgia Toràcica d’aquest centre hospitalari. Es tracta d’un grup a l’avantguarda de les noves tècniques quirúrgiques, implicat en l’atenció global als seus pacients i que col·labora estretament amb el personal d’infermeria i altres serveis hospitalaris.
Per la seva banda, la Dra. Romero, especialista en Cirurgia Toràcica, forma part de l’equip de cirurgia toràcica de l’hospital Puerta de Hierro Majadahonda. Aquest centre compta amb un ampli historial en el nou mètode extratoràcic Pectus Up per al tractament quirúrgic del Pectus Excavatum, amb més de 20 pacients intervinguts fins a data d’avui.
La Dra. Romero i la resta del servei, a més de realitzar una activitat de recerca en projectes nacionals i internacionals, formen a metges residents de Cirurgia Toràcica i d’altres especialitats que han d’adquirir coneixements relacionats amb noves tècniques per completar la seva formació.
L’hospital està acreditat per impartir docència en el grau de Medicina i compta amb especialistes de renom per a l’ensenyament postgraduat i per a la formació d’Infermers Interns Residents.
El seu equip fomenta l’interès per la recerca, la innovació, la docència i l’aplicació de noves tecnologies en cirurgia toràcica mínimament invasiva. Per aquesta raó, el Pectus Up s’ha introduït en la seva cartera de serveis per als pacients afectats de Pectus Excavatum.
El Pectus Up, desenvolupat per Ventura Medical Technologies, ofereix una solució poc invasiva per al tractament del Pectus Excavatum.
Aquesta tècnica ha suposat una important innovació tecnològica en l’àmbit de la cirurgia de tòrax per al tractament d’aquesta patologia, ja que és un mètode extratoràcic que redueix considerablement la complexitat i els riscos de la intervenció. El temps de recuperació posterior és menor i els pacients destaquen la poca presència de dolor i la ràpida incorporació a la vida quotidiana.