Archives

Hospital de Fátima

Aquest centre de la capital andalusa referma el Pectus Up com a tractament per a la correcció quirúrgica del Pectus Excavatum.

El 7 de maig d’enguany, es va tractar un nou cas de Pectus Excavatum amb el Pectus Up, l’implant extratoràcic desenvolupat per Ventura Medical Technologies.

En aquesta ocasió, el pacient era un home de 27 anys amb un Pectus Excavatum asimètric, amb índex de Haller de 3,34 i rotació esternal de 20,3º.

Amb l’evolució del Pectus Up des dels seus inicis l’any 2016, s’ha ampliat notablement el rang d’edats de pacients candidats a aquesta tècnica, ja que a priori es va concebre per a pacients pediàtrics i actualment s’està implantant també en adults.

El pacient, que ja treballava amb el seu ordinador portàtil a l’habitació de l’hospital tan sols 24 hores després de l’operació, es recupera satisfactòriament al seu domicili a dia d’avui.

Els cirurgians que van practicar la intervenció van ser el Dr. Fernando Cózar, cirurgià especialista en l’Àrea de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari Virgen Macarena i de l’Hospital Fàtima de Sevilla; el Dr. Gerardo Zúñiga, cirurgià toràcic a l’Hospital Civil de Màlaga, i el Dr. Sebastià Sevilla, cirurgià toràcic del Complejo Hospitalario Universitario de Jaén.

Aquesta és la segona vegada que l’Hospital Fàtima opta pel Pectus Up per tractar un pacient de Pectus Excavatum. La primera vegada va ser el setembre de 2020, quan un pacient de 22 anys, de l’asseguradora Adeslas, va poder optar a aquest innovador procediment per corregir la seva deformitat.

Les tècniques tradicionals per al tractament quirúrgic del Pectus Excavatum són intratoràciques, invasives i amb un període de convalescència prolongat. Amb l’aparició del Pectus Up, que no introdueix cap element en la cavitat toràcica i minimitza els riscos postoperatoris, s’obren noves perspectives per al tractament d’aquesta malformació, també coneguda com a tòrax excavat o en embut.

El doctor Cózar és membre de diverses associacions mèdiques, com l’Asociación Española de Cirujanos, la Asociación Iberoamericana de Cirugía Torácica i la European Society of Thoracic Surgeons, entre d’altres. Està especialitzat en la tècnica del Pectus Up, la qual cosa es pot comprovar de primera mà en aquest vídeo: el primer d’una intervenció — realitzada al setembre de 2020 — gravada des de la perspectiva del cirurgià.

Espanya no és l’únic país on s’ha implementat la tècnica del Pectus Up. S’utilitza també en altres països europeus com França, Portugal, Irlanda i Grècia, i també a Llatinoamèrica, a Colòmbia, Mèxic, Costa Rica i Xile.

Més informació sobre el Pectus Excavatum

Més informació sobre el Pectus Up

Compartir