Archives

FIRST PECTUS UP SURGERY IN COLOMBIA IN 2019

El passat 22 de gener, el Dr. Fernando Fierro Ávila, juntament amb el Dr. Jorge Ricardo Beltrán, va realitzar una intervenció amb Pectus Up a un pacient de 10 anys, la primera d’aquest any a Colòmbia.

El pacient va ser operat a la Fundació Hospital de la Misericòrdia (HOMI), a Bogotà, una institució privada sense ànim de lucre que es dedica al diagnòstic i al tractament de malalties d’alta complexitat entre la població infantil. L’HOMI va ser el primer a exercir i ensenyar la pediatria a Colòmbia, ja fa 120 anys, i avui dia és l’hospital per a nens més gran i important del país.

Amb aquesta nova intervenció, el Pectus Up es consolida a Colòmbia de la mà de Biomedisys, distribuïdor dels productes de Ventura Medical Technologies en aquest país. El juny de 2017 es va concedir el registre sanitari del producte a Colòmbia, després de la resolució de la Dirección de Dispositivos Médicos del Instituto Nacional de Vigilancia del Medicamento (INVIMA). Des de llavors, són ja molts els pacients afectats de Pectus Excavatum que poden optar al tractament amb la tècnica del Pectus Up, mínimament invasiva, de fàcil implantació, i que redueix dràsticament els temps d’estada a l’hospital i de recuperació postoperatòria.

El Dr. Fernando Fierro Ávila és especialista en cirurgia pediàtrica i docent a la Universitat Nacional de Colòmbia, a Bogotà. Va ser el doctor que va practicar la primera intervenció amb el Pectus Up al seu país, en aquella ocasió a un pacient de 13 anys. El Dr Fierro havia assistit a Barcelona a un curs de formació el setembre de 2017 i des de llavors ha intervingut amb èxit a diversos pacients, tots ells amb resultats satisfactoris i una evolució favorable.

Pel que fa al Dr. Jorge Ricardo Beltrán, és un dels millors especialistes en cirurgia pediàtrica de Bogotà, expert en angiomes, i té més de deu anys d’experiència en institucions de prestigi com la Clínica del Country.

El Pectus Up Surgery Kit, implant extratoràcic desenvolupat per Ventura Medical Technologies, permet corregir el Pectus Excavatum d’una manera mínimament invasiva i poc dolorosa. El temps de quiròfan és més breu que amb els mètodes previs per a corregir el Pectus Excavatum , el pacient presenta menys dolor, normalment sol estar ingressat entre dos i tres dies, i no requereix cures intensives després de la intervenció. Per tot això, la recuperació és molt més ràpida, i es pot fer vida normal en menys temps que amb altres tècniques. L’implant es retira als tres o quatre anys, mitjançant un procediment senzill i sense riscos, tot i que pot romandre a l’estèrnum durant molt més temps,.

Actualment, el Pectus Up està disponible a Espanya, França, Itàlia, Regne Unit i Portugal a Europa, i a Colòmbia i Mèxic a Llatinoamèrica, i aviat es comercialitzarà al Marroc, Perú i Xile.

Compartir