Archives

PRIMERA INTERVENCIÓ DE PECTUS UP A XILE A UNA PACIENT DE 13 ANYS

El Dr. Patricio Herrera Oroz, acompanyat pel Dr. Manuel López Paredes, cap de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ​​va intervenir una jove de 13 anys a l’Hospital Dr. Exequiel González Cortés, de Santiago de Xile.

Un altre país llatinoamericà inicia la seva trajectòria amb el nou mètode quirúrgic del Pectus Up, per a millorar la qualitat de vida dels pacients afectats de Pectus Excavatum. L’Hospital Dr. Exequiel González Cortés, seu del primer Pectus Up a Xile, és un centre assistencial pediàtric docent pertanyent a la Xarxa pública del Servei de Salut Metropolità Sud ubicat a Santiago de Xile.

El Pectus Up és un mètode quirúrgic extratoràcic innovador, desenvolupat per Ventura Medical Technologies, amb què s’eleva l’estèrnum amb l’ajuda d’un implant i es restaura així la forma enfonsada de la cavitat torácica, fent servir una tècnica mínimament invasiva

L’empresa que farà possible que el nou procediment arribi als hospitals de Xile és Pectus Chile, distribuïdor oficial del Pectus Up, el gerent de la qual és el Sr. Jorge Espinoza.

El Dr. Patricio Herrera Oroz és el primer cirurgià que intervé una persona afectada de Pectus Excavatum amb el Pectus Up a Xile. Herrera és cirurgià pediatre i té més de 15 anys d’experiència en aquesta àrea. Actualment és metge del Servei de Cirurgia Pediàtrica a la Clínica Alemana de Santiago i a l’Hospital Exequiel González Cortés. També és soci de la Sociedad Chilena de Cirugía Pediátrica i exerceix com a docent a la Universitat de Xile. Ha realitzat estades de perfeccionament a Buenos Aires, Argentina, i Toronto, Canadà, especialitzant-se en cirurgia toràcica i traqueal de nens.

Durant la seva vida professional, ha perfeccionat l’aprenentatge de tractaments que inclouen la solució a defectes congènits i malformacions, com el Pectus Excavatum i el Pectus Carinatum, entre d’altres malalties.

La seva experiència i el seu interès en l’abordatge mínimament invasiu d’aquestes malalties l’han portat a conèixer i a formar-se en noves tècniques quirúrgiques, com ara el mètode extratoràcic del Pectus Up, per tal de poder oferir la millor solució a nens i adolescents afectats pel Pectus Excavatum.

Amb aquest, ja són tres els països llatinoamericans -Colòmbia, Mèxic i Xile- a confiar en el Pectus Up com a alternativa innovadora als tractaments tradicionals per al Pectus Excavatum.

Compartir