Archives

Professionals de Mèxic visiten Barcelona per a formar-se en Pectus Up

El Dr. Daniel Munguía, cirurgià de Mèxic, i l’empresa distribuïdora de dispositius mèdics Nnova Mederi, participen en una intervenció practicada pel Dr. Laureano Molins.

Al programa de formació, organitzat per Ventura Medical Technologies, els professionals de Mèxic van participar en una sessió quirúrgica practicada pel Dr. Laureano Molins, cirurgià toràcic de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona (Espanya), i també en una sessió teoricopràctica , amb una simulació de la tècnica Pectus Up sobre model inanimat, realitzada pels professionals de Ventura Medical Technologies. L’objectiu d’aquest programa era formar els professionals que contribuiran a introduir aquest nou procediment quirúrgic a Mèxic i que aquests, al seu torn, puguin formar els cirurgians interessats en tractar als seus pacients afectats de Pectus Excavatum amb el Pectus Up.

El Dr Daniel Alejandro Munguía-Canales, que va participar en la intervenció, és el responsable de Cirurgia Toràcica-Trasplantament Pulmonar del Centro Médico Nacional Siglo XXI de l’Instituto Mexicano del Seguro Social, responsable de cirurgia de tòrax a l’Hospital Regional d’Alta Especialitat Bicentenari de Tultitlán de l’Institut de Seguretat i Serveis Socials dels Treballadors de l’Estat, i membre dels hospitals privats. És també membre de diverses societats científiques com la EACTS (European Association for Cardio-Thoracic Surgery).

La sessió quirúrgica, on també hi va participar el Dr. Ángel Villanueva Mateo, cirurgià pediàtric de l’Hospital Universitari Donostia d’Osakidetza, va tenir lloc a l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona, ​​on Molins, cap del Servei de Cirurgia Toràcica, va intervenir a un pacient de 42 anys afectat de Pectus Excavatum, que va desplaçar-se a Barcelona des de Navarra  per a ser tractat amb el nou mètode Pectus Up.

El Dr Munguía havia participat el passat mes de desembre en el Primer Taller Internacional d’Entrenament en la tècnica del Pectus Up, celebrat a Monterrey, Mèxic, promogut pel doctor Fernando Montes Tapia, cirurgià pediatre de l’Hospital Universitari Dr. José Eleuterio González, i patrocinat per la Universitat Autònoma de Nuevo León (UANL) i per Ventura Medical Technologies. Al taller es va realitzar una intervenció a un pacient afectat de Pectus Excavatum practicada pel doctor Montes i també pel Dr. Manuel Wong Jaen, cirurgià pediatre toràcic del mateix hospital, que va ser tutoritzada pel Professor Manuel López Paredes, cap del servei de cirurgia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

El Pectus Up, desenvolupat per Ventura Medical Technologies, ofereix una solució poc invasiva per al tractament del Pectus Excavatum. Aquesta tècnica ha suposat una important innovació tecnològica en l’àmbit de la cirurgia del tòrax per al tractament d’aquesta deformitat, ja que es tracta d’un mètode extratoràcic que redueix considerablement la complexitat i els riscos de la intervenció. El temps de recuperació posterior és més curt i els pacients tractats amb aquesta nova tècnica destaquen la poca presència de dolor i la ràpida incorporació a la vida quotidiana. Actualment, el producte s’està comercialitzant a Europa i també a Colòmbia i, a partir d’ara, amb la participació de Nnova Mederi i els doctors  Munguía, Montes i Wong, serà també una realitat a Mèxic.

Compartir