Archives

THE XXI COLOMBIAN CONGRESS OF PEDIATRIC SURGERY, SCENARIO OF THE PRESENTATION OF PECTUS UP

Biomedysis Colòmbia i Ventura Medical Technologies col·laboren en el XXI Congreso Colombiano de Cirugía Pediátrica que se celebrarà a Bogotà durant els dies 25 al 28 de setembre, on el Dr. Manuel López presentarà el Pectus Up, l’implant extratoràcic desenvolupat per Ventura Medical Technologies .

Al mes d’octubre de 2017 els doctors Fernando Fierro Àvila, cirurgià pediatre, i Carlos Alberto Rodríguez Sabogal, cirurgià toràcic, van participar a Barcelona en un taller de capacitació sobre Pectus Up, la nova tècnica quirúrgica extratoràcica per al Pectus Excavatum, que va ser organitzat per Ventura Medical Technologies.

La formació va ser impartida pel Dr. Laureano Molins, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic i l’Hospital Sagrat Cor, que està portant a terme un procés de capacitació en la tècnica del Pectus Up a diversos cirurgians interessats en aquest nou mètode extratoràcic per corregir el Pectus Excavatum. Al taller també hi va participar el Dr. Bernardo Núñez Garcia, coordinador del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Després del procés de formació, Fierro i Rodríguez han realitzat diverses intervencions en diferents hospitals de Bogotà i han contribuït a la preparació de desenes de cirurgians de Colòmbia interessats en l’innovador mètode del Pectus Up. Juntament amb Biomedysis Colòmbia, distribuïdor dels productes de Ventura Medical Technologies en aquest país, s’han organitzat diversos tallers de formació en diferents ciutats colombianes.

A més, en aquesta ocasió, el Dr. Fernando Fierro forma part del Comitè d’investigació del congrés, al costat dels doctors Abraham Chams Anturi, Oscar Salazar i Pere Villamizar Beltrán.

L’esdeveniment estarà dirigit pel Dr. Iván Darío Molina Ramírez, actual president de la Sociedad Colombiana de Cirugía Pediátrica, i  hi assistiran cirurgians pediatres nacionals, sud-americans, centreamericans i del Carib, així com experts cirurgians de l’àmbit internacional.

Al congrés hi haurà una important activitat acadèmica i d’educació quirúrgica enfocada a la gestió interdisciplinària que s’ha de donar als pacients pediàtrics amb patologies quirúrgiques, per la qual cosa hi assisteixen pediatres, metges generals, i també infermeres i instrumentadoras quirúrgiques, així com estudiants de pregrau i postgrau.

És en aquest escenari on el Dr. Manuel López Paredes, cirurgià expert en el tractament quirúrgic de deformitats toràciques, realitzarà el divendres 28 de setembre un taller de Pectus Up on hi haurà presentacions teòriques, una taula rodona, un taller pràctic amb material animal i una cirurgia en directe, per tal de promoure la discussió sobre la tècnica i l’avenç que suposa en la patologia quirúrgica pediàtrica.

Compartir